Jag är verkligen förtjust i trä. Och då gärna den trärena looken av obehandlat trä. Det kräver lite omvårdnad men det är ju så vackert. Det kan ibland vara ok med klar lack av praktiska skäl, men vill helst inte dölja trät med en färg.

Det finns många fina giftfria/giftminimerade barnstolar / matstolar i trä och jag skulle vilja tipsa om några av mina favoriter.

Först ut är IKEA:s utgångna retro-modell Gulliver som du ofta kan hitta begagnad på Blocket för någon/några hundralappar. Väldigt fin. Den finns också i en ljusare variant än den på bilden. Nackdelen är att om du vill ha matbricka till så är den i plast.

IKEA Gulliver barnstol trä

Det finns många bra tyska märken. Ett av dem är Geuther som säljer en rad olika barnstolar varav Filou i massivt trä är en av mina favoriter. Den kan du beställa här från Amazon Tyskland, vilket jag själv har gjort. Obs! bricka ingår även om det inte framgår av Amazons bild.

När det är dags att ta bort brickan så kan man ersätta den med en ‘bygel’. Stolen är designad så att den kan expandera i takt med att barnet växer.

Geuther Filou barnstol matstol trä giftfri

En annan fin stol från Geuther är Malou nedan. Också helt gjord i massivt trä förutom några rattar i plast – jag föredrar utan som hos Filou men denna lösning gör det samtidigt smidigare att ändra nivåinställning för sittplattan och fotstödet. Malou kan du också beställa här från tyska Amazon.

Geuther Malou barnstol matstol trä giftfri

Det finns många andra intressanta trästolar från märken såsom Troll, Stokke, Svan, Hauck, Pinolino etc, men mina favoriter är ändå de här tre.

Vilken stol använder du till ditt/dina barn? Vilken stol funderar du på att köpa? Lämna gärna en kommentar nedan.