Bebisar älskar att utforska saker genom att suga och bita på dem. Och de vill extra gärna tugga mot tandköttet när det är dags för de första tänderna att titta fram. Det finns många föremål av plast och andra syntetiska material som är direkt olämpliga eftersom de kan utsöndra skadliga ämnen. Därför är det bäst att hålla sig till giftfria bitringar / bitleksaker som är gjorda av naturliga material.

Tre fina bitringar som jag tycker särskilt mycket om är följande…

Hevea Panda giftfri bitring

Hevea Panda bitring som är gjord av 100% naturgummi – ett slittåligt material fritt från ftalater, PVC, bisfenol A (BPA), färgämnen, silikon, nitrosaminer etc. Bitringens struktur passar utmärkt för att massera och lindra irriterat tandkött.

Giraffen Sophie giftfri bitring

Giraffen Sophie – en klassisk giftfri bitring från 60-talet tillverkad av 100% naturgummi och målad med livsmedelssäker färg. Också denna utmärkt för att lindra bebisens värkande tandkött när de första tänderna är på väg.

Giftfri bitring i trä från Etsy

Slutligen så har jag hittat fina 100% handgjorda bitringar i trä på Etsy. Träslaget är al och hantverkaren berättar att trä är naturligt anti-bakteriellt, icke-allergent och giftfritt.

Bitringarna är slutbehandlade med en hemmagjord mix av bivax och oraffinerad linfröolja för att göra dem lättare att rengöra och underhålla.

Hoppas att din bebis fastnar för någon av dessa bitringar. Och njut av den gulliga upplevelsen när den allra första tanden börjar titta fram!