Life Factory bitring bitleksak medicinskt silikon bebis

I ett tidigare inlägg skrev jag om bitringar i naturgummi och trä – Hevea Panda, giraffen Sophie samt en bitring som jag hittade via Etsy.

Nu skulle jag vilja tipsa om en bitring i medicinskt silikon från det amerikanska märket Life Factory, främst känt för sina nappflaskor i glas med ett hölje gjort av silikon.

Bland fördelarna märks att bitringen är mjuk och lätt, den innehåller olika typer av mönster/struktur som kan vara spännande för bebisen att utforska vilket hjälper till att utveckla motoriken, samt ringen kan läggas i kylen eller frysen för att ge en svalkande känsla när tänderna är på väg.

Min bild av medicinskt silikon är att det är ett mycket bra material och att det är ett bättre och säkrare val jämfört med plast. Notera alltså att det är ett eget, distinkt material åtskilt från plast även om det kan se ut som plast. När du känner på det så märker du att det är silikon.

Silikon är gjort av kisel och sandsten, och medicinskt silikon innebär att det är godkänt för internt bruk/inuti kroppen. Det är också en form av silikon som inte heller ska vara allergiframkallande.

Eftersom Life Factory’s bitringar/teethers är färgade så har man tillsatt färgämnen till det medicinska silikonet, men mitt antagande är att dessa ämnen är väl kontrollerade.

Produkten är CE-märkt och säljes inom EU vilket innebär att den ska följa EU:s Leksaksdirektiv. Det direktivet ställer extra höga krav på leksaker som är till för de allra minsta barnen, i synnerhet sådana som är avsedda att stoppas i munnen.