penna rostfritt stål plastbanta parker jotter 5-minute journal positiv psykologi

Som uppföljning till det föregående inlägget om den fantastiska boken The Five Minute Journal, vill jag tipsa om pennan på bilden.

Förut hade jag en mängd olika pennor liggandes lite här och var. Många var ocharmiga gratispennor som jag hade fått hos kunder och i diverse andra sammanhang. Jag kände ofta att det blev rörigt med alla dessa pennor.

Känner du igen dig?

Nu tänker jag helt annorlunda. Jag vill ha så få som möjligt och då pennor som jag verkligen tycker om att skriva med. Och om man vill plastbanta så finns det ljuvliga pennor i rostfritt stål med utbytbara bläckpatroner — in it for the long run alltså.

Många lite exklusivare pennor känns väl dyra även om jag absolut kan förstå personer som väljer att investera i en penna för den upplevelse som skrivandet med den innebär och med tanken att den ska hålla i många år — kanske livet ut. Men det går också att hitta mycket bra budgetalternativ.

En av mina favoriter är pennan tillika budgetalternativet på bilden — klassikern Parker Jotter Steel, helt i rostfritt stål med utbytbar bläckpatron. Jag har alltid gillat känslan av att skriva med Parker-pennor och för plastbantaren så är Jotter Steel optimal. För att inte tala om estetiken hos denna skönhet. Bonus är det sköna klicket.

Jag köpte min Parker-penna för 115 kronor på den svenska specialistbutiken penstore.se.