Träleksak - blomflicka - en flicka, en blomma, en vattenkanna, en snigel och ett bi - ekologisk leksak

Jag har hittat ett paradis för handgjorda och unika obehandlade träleksaker som är ekologiska och giftfria. Nämligen Etsy – den globala marknadsplatsen för hantverkare och kreatörer världen över.

Häromdagen satt jag till långt in på natten och beskådade allt fantastiskt trähantverk som presenteras på Etsy. Sök exempelvis på ‘wooden toys’ så hittar du en massa fina ekologiska träleksaker.

Jag tycker att det är så vackert med trärena saker. Vid sökningen så varvas trärena, obehandlade figurer med sådana som är målade; i de flesta fall med vattenbaserade, giftminimerade färger. Men det finns en ovanligt stor variation av just obehandlade träfigurer, vilket jag har upplevt vara lite svårt att finna på annat håll.

Etsy ekologiska giftfria obehandlade träleksaker

Jag fastnade bland annat för det här setet i obehandlat trä, som består av en flicka, en blomma, en vattenkanna, en snigel och ett bi. Precis de saker som min dotter är som allra mest förtjust i just nu. Jag väntar spänt på att kunna få överraska henne med det. 🙂

Den litauiska hantverkaren mielasiela som jag har beställt detta av gör även en massa andra fina träfigurer.

Varning! Etsy kan vara smått beroendeframkallande. Men det är en minst sagt ljuvlig värld att bege sig in i. 🙂