Kavat giftfria ekologiska eko skor

Konventionellt producerade läderskor innehåller ofta en cocktail av kemikalier. Därför är jag så glad över att den svenska skotillverkaren Kavat erbjuder ekologiska barnskor tillverkade av ett kromfritt och miljövänligt skinn som är fritt från skadliga ämnen. Företaget tänker holistiskt och jobbar även för att använda så bra material och ämnen som möjligt utöver lädret, exempelvis i sulorna, limmet etc.

Att Kavat ligger i framkant när det gäller ekologiskt tänk blev tydligt när man var den första barnskotillverkaren som levde upp till EU Ecolabel, EU:s officiella miljömärkning.

Det naturgarvade skinnet som används till den ekologiska barnkollektionen är levande och jag tycker att skorna blir vackrare ju mer de används. Eftersom Kavat är ett högkvalitativt premium-märke så ligger prisnivån högre än hos en del andra märken – men dels får du fantastiska, giftfria ekoskor till ditt barn, dels är dessa skor utmärkta att säljas vidare begagnade till ett annat barn som får möjlighet att göra skorna än vackrare.

Alicia trivs jättebra i skorna och jag kan fortfarande bli tårögd när jag går förbi hallen och ser hennes små skor stå bredvid våra. De utgör ett av de vackra tingen i hemmet som symboliserar och ständigt påminner mig om den gåva som jag är så innerligt tacksam för.