tidning tidskrift eko ekologisk inredning renovering hus hem Kloka Hem Kemikaliepappan

Jag har under många års tid haft en stor passion för tidningar/tidskrifter. Oavsett om jag har befunnit mig i New York, London, São Paulo, Tokyo, Stockholm eller Trollhättan så har jag kunnat spendera timmar i enskilda tidningsbutiker.

Min fredagsrutin när jag bodde i London var att promenera hemåt via en av de största tidningsbutikerna i Europa för att där spendera flera timmar – jag gick därifrån med dels några favorittidningar, dels några nyupptäckta magasin. I dagsläget prenumererar jag på runt 25 tidningar spritt på en rad olika ämnesområden. Precis som att många ser magin med att läsa böcker så finns det en stor magi för mig att njuta av tidningsläsning. Formatet, känslan, kunskapen, möjligheterna.

Vilka tidningar tycker jag då är extra intressanta för att man som medveten konsument ska tillgodogöra sig ny, kemikaliesmart kunskap för att ta bra och giftminimerande beslut?

Det finns många intressanta tidskrifter att välja bland, men jag ska lista några av dem som jag tycker allra mest om. Jag rekommenderar varmt att prenumerera på några av dessa och om du vill att fler i din familj ska få upp ögonen för dessa ämnen så kan du överraska med att ge bort prenumerationer i present. Länkarna nedan går till Tidningskungen som erbjuder tidningsprenumerationer till billiga kampanjpriser.

  • Kloka Hem – “Vi älskar eko”. Om giftminimering i hemmiljön. Din ekoguide till inredning och byggnadsvård. Missa inte att jag finns med på omslag och helsida i nr 5 2014. 🙂
  • Hunger – “För den goda maten”. En tidning som lyfter fram råvaror, rätter och matkultur samt granskar fusket i butiker och på krogen.
  • Äkta Mat – “Från grunden på schyssta råvaror”. En inspirerande och kunskapsrik tidning som hyllar den äkta maten.
  • Camino – “Utforskar nya vägar”. Tidskriften som berättar om en medveten livsstil samt en grön samtid och framtid.
  • Sveriges Natur – “Sveriges största natur- och miljötidning – påläst och passionerad”. Utgiven av Naturskyddsföreningen.
  • Råd & Rön – En utmärkt källa till ny kunskap utifrån tidningens tester utförda av oberoende laboratorier, granskande reportage och förklarande guider.

Trevlig läsning! 🙂