Leva livet utan att känna ånger

Hej! Jag hoppas att du har haft en underbar sommar så långt och att du känner inspiration och glädje inför att snart ta dig an hösten. Efter en tids paus på bloggen så känns det väldigt kul att komma igång igen.

Jag funderar lite då och då på vad som ger mitt liv mening och hur jag vill leva för att ge mig och min familj ett meningsfullt liv. Lika mycket som jag tror på att aktivera sig i livet, så ser jag också värdet av att reflektera över det man har upplevt och det man skulle vilja uppleva.

Livet är skört och man har ingen aning om hur många andetag som kvarstår av ens liv. Därför känns det angeläget att skapa sig en bild av hur man vill leva för att vid livets ände inte behöva känna sig nedtyngd av ånger.

På webbsajten Mindful läste jag en intervju med Bronnie Ware, författare av boken The Top Five Regrets of the Dying.

Hon sammanfattade de fem vanligaste sakerna som döende människor ångrar:

  1. I wish I’d had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me
  2. I wish I hadn’t worked so hard
  3. I wish I’d had the courage to express my feelings
  4. I wish I had stayed in touch with my friends
  5. I wish I had let myself be happier

Vi är många som känner igen oss i dessa punkter och genom att ha dem i åtanke så kan vi redan idag börja leva våra liv mer i linje med hur vi innerst inne vill ha det.

Bild: Jason Howie