barnmöbler trä massivt obehandlat furu stol bord soffa Minimundus

Det är inte helt lätt att hitta rejäla barnmöbler i massivt och obehandlat trä.

En bra ingång kan vara att kontakta en pensionerad snickare som kan snickra ihop skräddarsydda barnmöbler av hög kvalitet. Priset behöver inte vara hutlöst, men lite dyrare än det mer massproducerade blir det såklart.

Jag blev glad när jag hittade barnmöbler i massivt, obehandlat trä hos webbutiken Minimundus. Antingen köper man en barnmöbelgrupp för 950 kronor bestående av bord, soffa och två stolar, eller så kan man köpa dem var för sig.

I och med att trämöblerna är obehandlade så kan du antingen välja att låta dem vara som dem är (men då är de väldigt känsliga för fläckar) eller ytbehandla dem på något sätt; olja, betsa, lacka eller måla för att sätta din personliga prägel på dem.

Materialet är massiv furu och möblerna är tillverkade av svenskt trä i Sverige.

Innan jag ville rekommendera möblerna på Kemikaliepappan så ställde jag frågor till Minimundus angående limmet. De var väldigt tillmötesgående och hörde efter med sin leverantör. Nu har information om limmet lagts till på webbsidan: Det är vattenbaserat, fritt från formaldehyd och uppfyller Svanens krav för lim som används till möbler. Det är positivt att limmet är formaldehyd-fritt vilket jag inte tror är speciellt vanligt i dagsläget.

Min dotter har en stol och ett bord från Minimundus och jag tycker att kvaliteten känns väldigt bra. Det enda negativa är att bordskanterna är väl vassa. Men då kan du själv använda sandpapper för att runda till dem lite innan du ytbehandlar bordet.