barnkök trä leksaksmöbel

Alicias favoritmöbel är ett dubbelsidigt leksakskök i trä från det tyska märket nic. Det kostar en del, men det är en rejäl och robust möbel som jag hoppas att hon kommer att leka med under en lång tid framöver. Köket anses vara bäst lämpat för barn från 3 år och uppåt.

Tyska märken håller ofta enastående kvalitet och det här var det bästa som jag kunde hitta i min jakt efter ett leksakskök.

Bänkskivor, botten och ben är gjorda av massiv bok. Luckor, dörrar och sidopaneler är av lind. Allt är inte massivt trä utan det förekommer några andra typer av material; bland annat en MDF-platta på diskbänken, spisplattor av hårdpressad papp/träfibrer, fönster på ugnsluckan av plast, diskho gjord av rostfritt stål etc. Men det mesta är massivt trä och det känns som ett mångsidigt och giftminimerat kök.

barnkök trä leksaksmöbel

I produktionen har köket monterats med ett vattenlösligt och formaldehyd-fritt lim. Ytbehandlingen består av en giftminimerad, lösningsmedelsfri olja baserad på linfröolja, olivolja, safflorolja (färgtistel), valnötsolja och citronolja.

För mer information om barnköket, gå till Rekolek där vi köpte vårt.