giftfri hakklapp barn naturmaterial

När det gäller hakklapp till barn så finns det dels en del skräckexempel som fortfarande verkar förekomma en del på förskolan – nämligen gamla hakklappar i ett stycke mjuk/halvmjuk plast. Sedan finns det olika nyare, mer giftminimerade varianter. Vi har använt flera av dessa och de är säkert helt ok. Men det är svårt att komma ifrån att man ändå kanske kan känna att de inte är optimala utifrån dess material.

Då kom vi på att det ju kan vara trevligt att använda gamla urtvättade kökshanddukar i naturmaterial som vi ändå har för många av.

Du kan sätta handduken runt halsen och göra en lite knut – men det blir lättare och smidigare att istället använda sig av någon form av klämma. Jag tycker att en klädnypa i trä fungerar utmärkt.

Voilá. Så enkelt plastbantar du och fixar en både giftfri och lyxig hakklapp. Men se upp så att hakklappen inte leder till att ditt barn börjar förvänta sig fransk gourmetmat. 😉

Handdukarna blir såklart snabbt smutsiga men då tänker jag att det fungerar bra med en kombination av att dels skölja handduken efter måltid och hänga på tork och dels ibland rengöra i tvättmaskinen. Förhoppningsvis får du utan problem in dessa handdukar i de tvättar som du ändå regelbundet gör.

Maila mig gärna dina egna gör-det-själv-tips. Förutsatt att det är ok för dig så kanske tipsen publiceras under “Kp tipsar” med referens till dig (eller utan namn om du vill vara anonym).

Bild: Kate Hiscock