Jag gillar verkligen ordet plastbanta. Och plastbantning håller på att bli det nya svart. Det är fräscht och sexigt. 🙂

Det är dock ett relativt nytt begrepp för mig. Fram tills för bara något år sedan, var jag en flitig användare av plastpåsar. Små plastpåsar till allt möjligt. I synnerhet när jag var ute och reste och hade olika småsaker i en massa olika plastpåsar. Inte bra för varken mig själv eller miljön.

Jag har dock mina begränsningar. Av hygienskäl så har jag svårt för att lägga frukt och grönt direkt på det svarta bandet i mataffären. Det tror jag att många delar med mig. En lösning på det skulle kunna vara att mataffärerna ställer om till biologiskt nedbrytbara plastpåsar tillverkade av majstärkelse eller något annat naturligt.

Att se över mitt liv och identifiera sätt att minska användningen av plast i vardagen har minst sagt varit nödvändigt. Och det har utvecklats till en källa för inspiration. Det känns härligt att i högre grad använda naturmaterial i påsar och kläder, vid matlagning och städning etc.

För nybörjare inom plastbantning liksom oss andra som har kommit en liten bit på vår resa, så hittade jag en väldigt användbar mind-map över olika sätt att fasa ut plast från våra liv.

Plastic Detox
(Klicka på bilden för att kunna se den i ett större format)

Det är mycket tänkvärt som rymmer sig i den. Lycka till med plastbantningen! 🙂