Här samlar jag tips på produkter som jag personligen tycker om – inklusive länkar till var du kan få tag på dem. Jag uppdaterar sidan lite då och då så titta gärna tillbaka. 

Dammsugare med HEPA-filter
För att inte utsugsluften hos dammsugaren ska föra ut oönskade partiklar igen, se till att ha en modern dammsugare med ett så kallat HEPA-filter som filtrerar bort även de allra minsta partiklarna. Det finns många bra dammsugare, och jag tycker bland annat om Electrolux UltraSilencer eller Electrolux UltraOne.

Hink av rostfritt stål
Hinkar kan man ha användning av i hemmet, trädgården, skogen etc och det var inte helt lätt att hitta en som inte är gjord av plast. Men på Granngården hittade jag det till slut. De har hinkar i rostfritt stål i följande storlekar: 5,7 liter, 7 liter12,3 liter (med litergradering) och 15 liter.

Luftrenare
För att uppnå en bättre inneluft kan det vara relevant att använda sig av luftrenare. Ofta är inomhusluften avsevärt mer förorenad än utomhus. Detta bland annat på grund av att byggmaterial och produkter i hemmet läcker olika ämnen.
Om du har särskilda problem med att cigarettrök, vedeldningsrök och/eller bilavgaser kommer in i bostaden, rekommenderar jag luftrenare som inkluderar aktivt kol i sin filtrering. Vid problem med lite större gasmängder rekommenderar jag särskilt luftrenare från Blueair som har ett speciellt SmokeStop-filter vilket innehåller en rejäl mängd aktivt kol. De luftrenare jag använder kommer från Blueair.

Måttsatser till köket i rostfritt stål
I köket känns det extra angeläget att fasa ut plasten till förmån för andra härliga material såsom rostfritt stål, gjutjärn, trä, bambu, glas, porslin, marmor, kork etc. Ett exempel är olika måttsatser i rostfritt stål.

Nätverkskabel som är halogenfri
Varför halogenfri kabel? Jo, halogenfria kablar innehåller inte PVC — det innebär då att de är fria från ftalater och det bildas inte heller dioxiner vid brand. Jag köper kablarna från Kjell & Co som har ett brett sortiment med en rad olika längder.

Stekpanna i gjutjärn
Undvik kastruller och stekpannor med non-stick-beläggning och välj istället framförallt rostfritt stål och gjutjärn. Det finns en rad olika gjutjärnspannor att välja bland — exempelvis fina alternativ från Skeppshult eller stekpannor i lätt gjutjärn från Ronneby Bruk.

Tvättmedel från Ocean
Ocean:s tvättmedel är svensktillverkat och innehåller varken zeoliter eller fosfater.