solhatt eko ekologisk bomull GOTS IVN solskydd

Vi har länge tittat efter en bra solhatt till Alicia och har nu hittat en som känns toppen. Solhatten på bilden kommer från det tyska (vad annars? :-)) märket Pickapooh.

Det finns en röd och en blå variant. Den går ner över nacken, vilket jag tycker är att föredra så att nacken skyddas från solen. Solhatten har snören så att den kan knytas fast; vi brukar tycka att snören är i vägen så valde att klippa bort dem.

Vad gäller material så är tyget i ekologisk bomull (i Tyskland används begreppet kbA, dvs kontrollierter biologischer Anbau). Det färggranna bandet som löper runt hatten består av 97% ekologisk bomull och 3% elastan.

Jag skrev till tillverkaren för att kolla några saker och de berättade då att det använda bomullstyget är certifierat, både enligt GOTS och IVN best, men att solhatten som helhet inte har certifierats.

Vad gäller UV-strålning så är solhatten certifierad enligt UV-standard 801 med märkningen ‘Protect 80’ (se bilden nedan). UV-standard 801 är enligt Pickapooh den striktaste standarden på marknaden. Det som särskiljer den är att materialet testas under verkliga väderförhållanden, dvs inte bara när det är nytt och torrt utan också när produkten är våt, töjd och har tvättats ett antal gånger.

solskydd solhatt UV-skydd UV-standard Pickapooh

Vi beställde solhatten från den tyska webb-butiken Maas Natur. Snabb och smidig leverans med överkomlig leveranskostnad.