naturligt snygg naturlig ekologisk hudvård skönhetsprodukter

Jag har länge följt Hannah Sjöströms blogg Naturligt snygg som utforskar den blomstrande floran av naturliga och ekologiska hudvårds- och skönhetsprodukter. Nu har hon tagit nästa steg till att sprida sin kunskap och entusiasm i bokform.

Boken heter Naturligt snygg – Så gör du en grön skönhetsdetox. Jag håller på att läsa boken och när jag går igenom upplägget och de olika sektionerna så kan jag konstatera att detta borde vara ‘required reading’ för alla som är intresserade av naturliga och ekologiska produkter i badrummet.

Det är en djungel med nya produkter som hela tiden lanseras och det kan vara svårt att veta hur och var man ska börja om man vill göra en förändring kring vad man tillsätter sin kropp och vad som spolas ner i duschen och handfatet. Vilka ämnen bör man undvika? Vilka naturliga och ekologiska alternativ är bra och varför? Och vad är egentligen skillnaden mellan det naturliga och ekologiska?

Boken tar sig an uppgiften genom att på ett enkelt och pedagogiskt sätt hjälpa dig att navigera områdena kroppen, håret, deon, ansiktet, makeup, solskydd, hygien, dofter samt spa och salong. Enkelheten berikas med designen, layouten och pappersvalet — och blir sammantaget en riktigt härlig läsupplevelse.

Med hjälp av Naturligt snygg kommer du att steg för steg kunna förflytta dig från konventionella, syntetiska produkter som innehåller oönskade ämnen till en flora av produkter som är bra för både människa och miljö.

Hannah Sjöström kombinerar insikter kring respektive område med att också ge specifika tips på sina egna favoritprodukter inom varje kategori. Jag själv håller på att stegvis hitta bättre alternativ — det kräver att man testar sig fram för att både hitta det rätta innehållet och den önskade funktionaliteten. Jag hittar i boken diverse för mig nya produkter som jag vill prova.

Boken listar vilka ämnen man ska undvika i skönhetsprodukter, vilket utgör en utmärkt guide när du själv vill gå igenom innehållsförteckningen hos produkter du har i badrumsskåpet. Och de vanligaste miljömärkningarna/-certifieringarna förklaras på ett föredömligt sätt.

Boken smyglanseras den 15/5 med boksignering av Hannah på Akademibokhandeln i Täby Centrum och den kommer sedan att vara lanserad överallt senast den 31/5.

Jag har två förhandsexemplar som jag skulle vilja erbjuda mina underbara läsare via en tävling. 🙂

Tävlingen går till så här:

  1. Gilla min Facebook-sida som du hittar här.
  2. Skriv en kommentar efter detta inlägg (endast kommentar på denna sida av bloggen gäller; inte på Facebook, Instagram etc) som ger ditt svar på följande fråga:
    Vad är din främsta drivkraft till att vilja genomföra en grön skönhetsdetox?
  3. Tävlingen löper fram till och med måndag 16/5 och jag meddelar vilka som är de två vinnarna på tisdag 17/5.

Lycka till! Jag ser fram emot att ta del av era svar! 🙂