Eco Cosmetics solskydd solkräm barn fysikaliskt UV-filter

I dessa tider då det blir allt viktigare att ha solskydd redo så tänkte jag förklara några saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa solkräm. Jag börjar med filter och kommer i nästa inlägg att förklara skillnaden mellan UVA och UVB.

När du tittar efter solkräm så är en aspekt att tänka på vilken typ av UV-filter som används för att skydda vår hud mot solens ultravioletta strålning.

De flesta konventionella solkrämer – varav solskydd som bland annat säljs på Apoteket – använder något som kallas för kemiska UV-filter medan det också finns produkter som istället skyddar mot UV-strålningen via fysikaliska filter.

Ett kemiskt UV-filter fungerar som så att kemikalier absorberas av huden och en kemisk reaktion sker för att ‘oskadliggöra’ solstrålarna.

Ett fysikaliskt UV-filter baserar sitt skydd på en annan metod. Det lägger sig utanpå huden och fungerar som en spegel som reflekterar bort solens strålar.

Eco Cosmetics är ett exempel på märke som säljer solkrämer, vilka baseras helt på fysikaliska filter istället för kemiska.