Kemikaliepappan föreläsning event seminarium gifter giftfri giftfritt naturlig medveten ekologisk eko

Under oktober månad kommer jag att besöka 15 städer för att föreläsa om den viktiga omställningen till det giftfria/giftminimerade, ekologiska, naturliga och medvetna.

Vad?

En lärorik och inspirerande föreläsning fylld av enkla, handfasta tips och råd som hjälper dig att omfamna en medveten livsstil och verka för en giftminimerad vardag för dig och dina barn/barnbarn/syskonbarn/elever/patienter.

Innehållet passar såväl dig som redan är insatt i frågan och vill fördjupa dig ytterligare som dig som är nyfiken och vill påbörja resan mot en giftminimerad vardag.

Missa inte detta tillfälle
ANMÄL DIG HÄR

Varför?

Magnus Kähler Kemikaliepappan

I samband med att min dotter Alicia föddes, upptäckte jag att vi lever i ett samhälle som inte förmår skydda vår hälsa så väl som jag tidigare hade trott. Den ökande kunskapen om den utbredda exponeringen för giftiga kemikalier blev mitt uppvaknande. Under de senaste åren har jag därför tagit till mig rön från ledande experter världen över och känner en övertygelse om hur viktigt det är att vi ställer om till en mer medveten livsstil och att vi tar beslut som giftminimerar vardagen till gagn för oss alla, men i synnerhet för de som är känsligast och kan påverkas allra mest av giftiga kemikalier – nämligen våra barn.

Det rör på sig inom politiken, men det går tyvärr för långsamt. Vi konsumenter kan dock genom varje enskilt konsumtionsbeslut ha en reell påverkan på marknaden och därigenom påskynda samhällsutvecklingen åt rätt håll.

Jag vill med denna föreläsningsturné tillgängliggöra kunskap och insikter – och ge mitt bidrag till den växande giftfria rörelsen. Min förhoppning är att kunna ge så många som möjligt de verktyg som behövs till resan mot en giftminimerad vardag.

Anmäl dig nu - Vägen till en giftminimerad vardag
Anmälan tar endast 2 minuter.

För vem?

Alla. Att lära sig mer om gifter i samhället kommer att ge dig tryggheten och styrkan att redan nästa dag kunna börja ta mer medvetna beslut kring vad du konsumerar och vad du omger dig med. Jag visar hur du stegvis och utan alltför stora krav eller onödig stress snabbt och smidigt kan göra enkla men viktiga förändringar som är bra för din och din familjs hälsa.

Allra viktigast är detta seminarium för dig som är gravid, blivande förälder, förälder, mor- eller farförälder, har syskonbarn eller som jobbar på en förskola/skola eller på ett BVC eller MVC. Barnen är känsligast för giftiga kemikalier och de negativa konsekvenserna kan bli både allvarliga och långsiktiga.

Detta får du…

  • KUNSKAP, INSIKTER & INSPIRATION | En kunskapsdriven, inspirerande, lärorik och spännande föreläsning fylld av handfasta tips och råd som ger dig konkreta lösningar på problem i olika situationer.
  • GEDIGET DIGITALT MATERIAL | I efterhand får alla deltagare tillgång till ett gediget .pdf-material innehållande ett stort antal principer, tips och rekommendationer som kan hjälpa dig på vägen till en giftminimerad vardag.
  • LOKALT NÄTVERK | Du får möjlighet till att träffa och lära känna andra i den stad där du bor som är intresserade och engagerade inom detta. Ni kan utbyta tips och idéer vad gäller lokala förskolor/skolor, butiker, aktiviteter, upplevelser etc.
  • INBJUDAN TILL FB-GRUPP/-COMMUNITY | Alla deltagare blir inbjudna till Kemikaliepappans Facebook-grupp för att man där ska kunna utbyta tankar och erfarenheter. I gruppen kommer jag också att besvara de frågor som inte hann tas på själva seminariet.
  • ÖVERRASKNINGAR 😉

INVESTERING: 250 kronor per biljett

Jag vill att du ska lämna vår kväll tillsammans uppfylld av allehanda känslor. Inspiration. Glädje. Nyfikenhet. Driv. Engagemang. Framförallt vill jag att du med nyvunnen kunskap ska känna dig bättre rustad och peppad för att stegvis kunna ta alltfler medvetna och giftminimerande beslut på ett sätt som samtidigt är hållbart för ditt och din familjs liv och vardag.

Anmäl dig nu - Vägen till en giftminimerad vardag
Anmälan går snabbt och du betalar säkert via Payson med kort eller Internetbank. Om du vill boka biljetter åt en organisation/företag och ni vill betala via faktura, maila anmälan till magnus@kemikaliepappan.com

Kan du relatera till dessa frågor?

  • Känner du stress och/eller ångest över pratet om gifter i media? Vill du lära dig mer om det på ett enkelt och pedagogiskt sätt för att kunna ta mer kontroll över din tillvaro och veta vad du själv kan göra åt saken?
  • Söker du fördjupad kunskap för att kunna agera mer medvetet och ta fler giftminimerande beslut som är bra för ditt barns/barnbarns/syskonbarns/elevs/patients hälsa?

Kom och lär dig om hur du kan börja ta mer kontroll över vad du konsumerar och omger dig med i din vardag. Anslut dig till den växande folkrörelsen för en giftminimerad vardag – tillsammans kan vi skynda på den nödvändiga omställningen i vårt samhälle.

Var?

Jag kommer att besöka följande städer under oktober månad:
1/10 Eskilstuna – Eskilstuna Stadsmuseum, kl 18-20
2/10 Västerås – Växhuset, kl 18-20
6/10 Uppsala – Uppsala Konsert & Kongress, kl 18-20
7/10 Karlstad – Bibliotekshuset, kl 18-20
8/10 Örebro – Naturens Hus, kl 18-20
9/10 Trollhättan – Folkets Hus Kulturhuset, kl 18-20
11/10 Borås – Scandic Plaza, kl 10-12
13/10 Göteborg – Folkets Hus, kl 18-20
14/10 Helsingborg – Folkets Hus (Södergatan 65), kl 18-20
15/10 Lund – Folkets Hus (Kiliansgatan 9), kl 18-20
16/10 Jönköping – Science Park Jönköping (Gjuterigatan 9), kl 18-20
20/10 Linköping – Naturcentrum (Lasarettsgatan 1), kl 18-20
21/10 Stockholm – ABF-huset, kl 18-20
22/10 Gävle  Inställt
23/10 Falun – Studiefrämjandet (Kronohallen, Slaggatan 37), kl 18-20

Anmäl dig nu - Vägen till en giftminimerad vardag

Om du inte bor i närheten av någon av dessa städer så kom gärna med önskemål om att vid ett senare tillfälle komma till just din stad.

Jag önskar dig hjärtligt välkommen till en inspirerande stund tillsammans. Tag gärna med dig familjemedlemmar, vänner eller kollegor så att du har någon att diskutera med efteråt. Det är alltid lättare att få till stånd en förändring i livet om man känner ett stöd från sina närstående.

Jag vill särskilt rekommendera er mammor därute att ta med er partner. Enligt vad jag har fått höra från andra så är det oftare mannen i familjen som visar en bristande förståelse för varför man kan behöva skapa en förändring i hemmiljön för att skydda sitt barn. Då är det optimalt om ni båda kan vara på plats och ta till er kunskap och insikter på området för att ha möjlighet att börja känna ett större gemensamt engagemang.

Samarbetspartners

Samarbetspartners

Attitude
Attitude anser att konsumentprodukter ska ha minimal påverkan på familjens hälsa.
Attitudes rengöringsprodukter utvecklas därför med kompromisslös säkerhet i tankarna och med ingredienser du inte behöver oroa dig för. Även om cancerframkallande kemikalier, mutagena ämnen och reproduktiva toxiner fortfarande enligt lag accepteras i rengöringsprodukter för hushållsbruk, hittar du dem inte hos Attitude.

Kavat
Kavats giftminimerade, miljömärkta skor av kromfritt skinn främjar såväl hälsa som miljö och utgör ett tidlöst ställningstagande mot slit-och-släng-kulturen. En stor andel av Kavats skor är miljömärkta och man var först på marknaden med att certifiera barnskor under EU Ecolabel.

Lifefactory
Smart. Säkert. Enkelt. Originalglasflaskan från USA. Sortimentet omfattar flaskor, dricksglas etc för hela familjen. Och utgör det trygga valet av nappflaska. Ett silikonhölje utan plast skyddar flaskan.

Natursutten
Danska Natursutten är originalet, den första nappen helt i naturgummi – ett material som gör att du kan undvika de många både kända och okända risker som kan förknippas med plastprodukter.
Märket har blivit ikoniskt för sina nappar men har även expanderat till bitleksaker. Produkterna är handtillverkade i Italien och testade i Danmark.

Sophie la Girafe Cosmetics
Sophie la Girafe är mest känt för sina klassiska bitleksaker i naturgummi och har nu även kommit ut med Sophie la Girafe Cosmetics, en ekologisk Ecocert-certifierad hudvårdsserie för naturlig och organisk hudvård för bebisar. Inga allergener. Veganskt. Positiva omdömen från barn och föräldrar med atopisk hud, eksem och allergier.

KRAV
KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. KRAV är en förening som utvecklar regler för och informerar om KRAV-märkningen. KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund, men som jämfört med EU:s ekologiska märkning har extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

Antalet biljetter per ort kommer att vara begränsat, så säkra din/a biljett/er redan idag.

Kemikaliepappan Vägen till en giftminimerad vardag