Skärmavbild 2014-07-17 kl. 18.08.15

I det förra inlägget Plastic Detox – En kartläggning av hur du kan plastbanta din vardag, berättade jag om hur jag tidigare var en flitig användare av plastpåsar innan jag började plastbanta.

För att kraftigt minska användningen av plastpåsar, har jag alltmer börjat använda tygpåsar i olika storlekar. Vissa har sytts inom familjen, andra har jag köpt.

Jag har upptäckt hur användbara tygpåsar är i vitt skilda situationer. Och det gör inte heller något om de blir smutsiga. Då är det bara att slänga dem i tvättmaskinen. Och använda dem om och om igen.

Jag har mina solglasögon i en tygpåse. Mina sladdar och annan mindre elektronik. Min kompaktkamera. Snacks. Frukt och grönsaker. Skor. Smutstvätt. Till livsmedel och annan shopping. Allt möjligt.

Långsamt men säkert tar tygpåsarna över de områden där jag tidigare använde antingen plastpåsar eller andra påsar tillverkade av något syntetiskt material.

Ett sätt är såklart att köpa tyger – företrädesvis ekologiska tyger – och sy sina egna påsar. Eller så finns det fantastiska alternativ att köpa.

ECOBAGS Market Collection

Jag har skaffat ett gäng ekologiska tygpåsar i ekologisk bomull av det amerikanska märket Eco-Bags. Neutrala och fina. Kan varmt rekommenderas.

Upptäck du också det härliga med tygpåsar och ställ dig bakom deras mission om global plastbantning: “Cleaning Up the Planet, One Bag at a Time”.