Jag har länge varit på jakt efter en schysst weekend-bag i ekologiska naturmaterial. Äntligen hittade jag det amerikanska värderingsdrivna märket United by Blue.

De har en mängd olika typer av väskor i vaxad ekologisk bomullscanvas och vegetabiliskt garvat (dvs kromfritt) läder. Dessutom erbjuder företaget livstids garanti för produkterna. Inte nog med det, United by Blue är ett ansvarstagande företag — för varje såld produkt, committar de sig till att avlägsna ca 0,5 kilo skräp från världens hav och vattendrag.

Kolla in några av de fina väskorna:

Ekologisk cykelväska

bikepouch_moss_grande

Ekologisk laptopväska/datorväska

hawthorn_moss_grande

Ekologisk tote bag

magnoliatote_tan_grande

Ekologisk ryggsäck

redwoodbackpack_colorblock_grande

Ekologisk weekend-bag

traffordweekender_moss_grande

Det finns många fler på webbsidan.

Jag läste att de nyligen har gjort vissa tweakningar/förbättringar på väskorna så rekommenderar att beställa direkt från deras sajt för att vara säker på att få den senaste versionen. Men den svenska webbshoppen Nillings kommer också snart (maj/juni) att få in en beställning nya United by Blue-väskor. Då slipper du fraktkostnaden samt eventuellt tull-påslag.

Jag skulle för övrigt gärna hitta enklare väskor endast i eko-canvas, utan läder, så att det går att tvätta väskan vid behov. Någon som känner till den typen av väskor?