Jag har länge varit på jakt efter en schysst weekend-bag i ekologiska naturmaterial. Äntligen hittade jag det amerikanska värderingsdrivna märket United by Blue.

De har en mängd olika typer av väskor i vaxad ekologisk bomullscanvas och vegetabiliskt garvat (dvs kromfritt) läder. Dessutom erbjuder företaget livstids garanti för produkterna. Inte nog med det, United by Blue är ett ansvarstagande företag — för varje såld produkt, committar de sig till att avlägsna ca 0,5 kilo skräp från världens hav och vattendrag.

Kolla in några av de fina väskorna:

Ekologisk cykelväska

bikepouch_moss_grande

Ekologisk laptopväska/datorväska

hawthorn_moss_grande

Ekologisk tote bag

magnoliatote_tan_grande

Ekologisk ryggsäck

redwoodbackpack_colorblock_grande

Ekologisk weekend-bag

traffordweekender_moss_grande

Det finns många fler på webbsidan.

Jag läste att de nyligen har gjort vissa tweakningar/förbättringar på väskorna så rekommenderar att beställa direkt från deras sajt för att vara säker på att få den senaste versionen. Men den svenska webbshoppen Nillings kommer också snart (maj/juni) att få in en beställning nya United by Blue-väskor. Då slipper du fraktkostnaden samt eventuellt tull-påslag.

Jag skulle för övrigt gärna hitta enklare väskor endast i eko-canvas, utan läder, så att det går att tvätta väskan vid behov. Någon som känner till den typen av väskor?

Kemikaliepappans nyhetsbrev är här!
Du får senaste nytt och exklusivt innehåll direkt i din mailbox. Välkommen till den växande rörelsen för en giftminimerad vardag.